Tuesday, July 23, 2019
Transparent Image Overlay in CSS
Mε το FleetMaster ελέγχετε κάθε ευρώ που δίνετε για την συντήρηση και λειτουργία του στόλου σας

   
FleetMaster
Πρόγραμμα Διαχείρισης Στόλου Οχημάτων

Συχνές ερωτήσεις

Αν αποφασίσουμε να εγκαταστήσουμε το FleetMaster, αυτό θα το χειρίζεται ο υπεύθυνος του γραφείου κίνησης της εταιρείας μας που έχει βασικές μόνο γνώσεις υπολογιστών... Πιστεύετε ότι θα μπορέσει να το χειριστεί;

Από την αρχική του έκδοση, το FleetMaster χρησιμοποιείται κατά κύριο λόγο από υπεύθυνους γραφείων κίνησης, οι οποίοι δεν είναι ειδικοί στους υπολογιστές. Το FleetMaster δεν απαιτεί ιδιαίτερες γνώσεις υπολογιστών και έτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσει οποιοσδήποτε έχει μια μικρή εμπειρία στη χρήση τους. Ακόμη, έχει σχεδιαστεί ώστε να είναι απλό και ξεκάθαρο στη χρήση, χωρίς αλληλοκαλυπτόμενα παράθυρα που μπερδεύουν, χωρίς πολύπλοκο σύστημα μενού κλπ. Έτσι, ο χρήστης μπορεί να αρχίσει άμεσα να το δουλεύει και όσο αυξάνεται η εμπειρία του να αρχίσει να χρησιμοποιεί τις πιο εξελιγμένες δυνατότητές του οι οποίες τον βοηθούν να κάνει πιο γρήγορα τη δουλειά του.

Το FleetMaster μπορεί να εγκατασταθεί σε ένα δίκτυο υπολογιστών; Είναι δύσκολη η εγκατάσταση του προγράμματος;

Το FleetMaster διαθέτει πραγματική client/server αρχιτεκτονική και είναι βελτιστοποιημένο ώστε να τρέχει σε δίκτυο με πολλούς χρήστες. Μπορεί βεβαίως και να εγκατασταθεί τοπικά για χρήση σε έναν υπολογιστή μόνο. Στην περίπτωση που έχετε απομακρυσμένους χρήστες, προτείνεται η εγκατάστασή του σε server στον οποίο έχουν πρόσβαση οι χρήστες αυτοί μέσω remote desktop services. Το FleetMaster συνοδεύεται από αναλυτικές οδηγίες εγκατάστασης με δείγματα οθονών ώστε να απλοποιήσει τη διαδικασία εγκατάστασης της βάσης δεδομένων. Η εγκατάσταση της εφαρμογής είναι πανεύκολη, και γίνεται με μερικά κλικ. Σε περίπτωση που αντιμετωπίσετε πρόβλημα, υπάρχει τηλεφωνική υποστήριξη, ενώ αν θέλετε να κάνουμε εμείς την εγκατάσταση μπορείτε να μας το ζητήσετε.

Έχω λιγότερα από δέκα οχήματα. Τι θα μου πρόσφερε το FleetMaster;

Το θέμα έχει λiγότερο να κάνει με το μέγεθος του στόλου και περισσότερο με την αξία του. Για να αποφασίσετε θα πρέπει να αναρωτηθήτε:

  • Θέλετε να έχετε τον πλήρη έλεγχο των πολύτιμων περιουσιακών σας στοιχείων;
  • Θα επιτρέψει σε εσάς και το προσωπικό σας που ασχολείται με τη διαχείρισή τους να είστε πιο παραγωγικοί;
  • Πρέπει να είστε συνεπείς σε ημερομηνίες ανανέωσης αδειών/ ΚΤΕΟ κλπ;
  • Η παρακολούθηση της κατανάλωσης καυσίμων και η σύγκριση των οχημάτων και των οδηγών σας σε αυτό το σημείο είναι κάτι που το χρειάζεστε;
  • Πιστεύετε ότι η εύκολη πρόσβαση στο ιστορικό των επισκευών των οχημάτων σας βοηθά στο να αποφεύγετε άσκοπες επισκευές και να εντοπίζετε επαναλαμβανόμενα προβλήματα;

Αν απαντήσετε “Ναι” σε τέτοιου είδους ερωτήματα, τότε θα πρέπει να σκεφτείτε το FleetMaster ως βασικό εργαλείο της δουλειάς σας.

Όταν αγοράζω ένα πρόγραμμα, απαιτώ να έχει εγχειρίδιο χρήσης (help). Διαθέτει τέτοιο το FleetMaster, και τι γίνεται στην περίπτωση που έχω ερωτήματα που δεν καλύπτονται από αυτό;

Το FleetMaster διαθέτει πλήρεις οδηγίες χρήσης (help) οι οποίες σας εξηγούν αναλυτικά τόσο τον γενικό τρόπο εργασίας με το πρόγραμμα, όσο και την κάθε μία οθόνη του προγράμματος ξεχωριστά. Ακόμη, σας καθοδηγούν στην αρχική παραμετροποίηση της εφαρμογής ώστε να ταιριάξει στις δικές σας απαιτήσεις, ενώ προκειμένου να είναι ιδιαίτερα κατανοητό περιλαμβάνει αρκετά δείγματα οθονών. Η αγορά του προγράμματος σας προσφέρει τρεις μήνες δωρεάν υποστήριξη, η οποία περιλαμβάνει απεριόριστες τηλεφωνικές απαντήσεις στα θέματα που θέλετε βοήθεια. Μετά την περίοδο αυτή προσφέρουμε συμβόλαια τεχνικής υποστήριξης ώστε να έχετε κάθε στιγμή τη βοήθεια που χρειάζεστε.

Το FleetMaster με ειδοποιεί για τις εργασίες που πρέπει να γίνουν τις επόμενες ημέρες;

Το FleetMaster σας ενημερώνει με πολλούς τρόπους για τις προγραμματισμένες εργασίες που πλησιάζουν. Μπορείτε να το ρυθμίσετε ώστε να σας ειδοποιεί κατά την έναρξη της εφαρμογής ή μπορείτε οποιαδήποτε στιγμή θέλετε να δείτε ή να τυπώσετε αναφορά με τις εργασίες αυτές. Ακόμη, όταν εργάζεστε με το πρόγραμμα σε κάθε όχημα φαίνεται με γραφικό τρόπο ότι υπάρχουν εργασίες που πρέπει να γίνουν (πράσινη, πορτοκαλί και κίτρινη βούλα, ανάλογα με το χρονικό διάστημα για την υλοποίησή τους). Έτσι είναι εύκολο να προγραμματίσετε και να ομαδοποιήσετε τις εργασίες συντήρησης, ανανεώσεων αδειών, επισκευών, αλλαγής ελαστικών κλπ που πρέπει να κάνετε κάθε φορά.

Σε ποιες εκδόσεις των Windows τρέχει το FleetMaster;

To FleetMaster τρέχει σε όλες τις 32-bit εκδόσεις των Windows, δηλ. σε Windows 2000, Windows XP, Windows Vista και Windows 7, τόσο στις Home όσο και στις Professional και Business εκδόσεις. Ακόμη μπορεί να εγκατασταθεί και να τρέξει σε Windows Server 2000, 2003, 2008 και 2008 R2. Για την εγκατάστασή του απαιτείται να έχετε κωδικό τοπικού διαχειριστή (administrator), ενώ μπορείτε να τρέξετε την εφαρμογή και σαν απλός χρήστης. Η εφαρμογή υπακούει στους περιορισμούς ασφαλείας των Vista και Windows 7 και μπορεί να τρέξει με ενεργοποιημένο το UAC (User Access Control). Επίσης η βοήθεια της εφαρμογής (help) τρέχει και στα Vista και στα Windows 7 (λόγω αλλαγών της Microsoft, τα help πολλών εφαρμογών δεν δουλεύουν σ’ αυτά).

Μπορώ να εξάγω τα δεδομένα μου σε Excel ή άλλα αρχεία;

Ναι. Μπορείτε να εξάγετε τα δεδομένα οπιασδήποτε οθόνης της εφαρμογής (πχ. Οχήματα, Οδηγοί, Εταιρείες, Κάυσιμα κλπ) σε text αρχεία, σε Excel κλπ

Μπορώ να εισάγω τα δεδομένα ανεφοδιασμών καυσίμων που παίρνω σε ηλεκτρονική μορφή;

Ναι. Μπορείτε να εισάγετε αρχεία που αφορούν ανεφοδιασμούς καυσίμων, διαφορετικών μορφών (text, excel, xml κλπ) στο FleetMaster. Την πρώτη φορά που θα κάνετε την εισαγωγή θα χρησιμοποιήσετε τον οδηγό που περιλαμβάνεται στα menu της εφαρμογής ώστε να δηλώσετε τα στοιχεία του αρχείου που εισάγετε. Τις ρυθμίσεις αυτές μπορείτε να τις σώσετε, ώστε την επόμενη φορά να τις επιλέξετε και να προχωρήσετε κατευθείαν στην εισαγωγή των δεδομένων.

Θέλω να δώσω τη δυνατότητα σε ορισμένους χρήστες μόνο να βλέπουν, χωρίς δικαίωμα καταχώρησης ή μεταβολής εγγραφών. Υποστηρίζεται αυτό;

Ναι. Το FleetMaster υποστηρίζει τέσσερα επίπεδα χρηστών: Τον Διαχειριστή, που εκτός από τις καταχωρήσεις μπορεί να ρυθμίζει και τις παραμέτρους λειτουργίας της εφαρμογής, τον χρήστη με πλήρη δικαιώματα πλην της μεταβολής των παραμέτρων, τον περιορισμένο χρήστη που μπορεί μόνο να καταχωρεί ή να τροποποιεί εγγραφές που καταχώρησε ο ίδιος, και τέλος χρήστες που μπορούν να βλέπουν τα στοιχεία χωρίς δικαίωμα καταχώρησης ή μεταβολής.

Το πρόγραμμα με υποχρεώνει να καταχωρώ αναλυτικά κάθε ανταλλακτικό και αναλώσιμο;

Όχι. Κάτι τέτοιο θα αύξανε υπερβολικά το χρόνο που θα χρειαζόταν για τη χρήση του προγράμματος. Το FleetMaster σας δίνει βεβαίως τη δυνατότητα καταχώρησης ανταλλακτικών, στην πράξη όμως οι χρήστες καταχωρούν μόνο ανταλλακτικά με αυξημένο κόστος. Σε κάθε επισκευή μπορείτε να έχετε ως τίτλο τις βασικές εργασίες που έγιναν καθώς επίσης να καταχωρείτε ως σημειώσεις οτιδήποτε άλλο θα πρέπει να ξέρετε όταν ανατρέξετε στη συγκεκριμένη εγγραφή. Βεβαίως, έχετε τη δυνατότητα και πρέπει να καταχωρήσετε το κόστος της επισκευής καθώς και τα στοιχεία των τιμολογίων (εργασίας και ανταλλακτικών)

Τα οχήματά μου σταθμεύουν σε διαφορετικές περιοχές. Μπορώ να έχω καταστάσεις κόστους ανά περιοχή, ώστε να κάνω συγκρίσεις;

Ναι. Το FleetMaster σας δίνει τη δυνατότητα να καταχωρείτε την περιοχή στάθμευσης κάθε οχήματος ώστε να έχετε αναφορές κόστους ανά περιοχή. Ακόμη υποστηρίζει οχήματα που μπορεί να ανήκουν σε διαφορετικές ετιαρείες, στα πλαίσια ενός ομίλου ώστε να έχετε επίσης αναφορές κόστους ανά εταιρεία. Τα κριτήρια αυτά μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε και ως φίλτρα ώστε να επιλέξετε τα οχήματα για τα οποία κάθε φορά θέλετε να δείτε συγκεκριμένα στοιχεία.

Εκτός από χιλιόμετρα, το FleetMaster μπορεί να παρακολουθεί και ώρες λειτουργίας κάποιου μηχανήματος;

Ναι. Με τον τρόπο αυτό μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το FleetMaster ώστε να παρακολουθείτε πέρα από οχήματα και άλλα μηχανήματα. Ακόμα μπορείτε πχ. σε ένα φορτηγό ψυγείο να παρακολουθείτε εκτός από τα χιλιόμετρα για το service της μηχανής κλπ, και τις ενδείξεις ωρών λειτουργίας του ψυκτικού μηχανήματος.

Μπορώ να έχω μια κατάσταση με το πόσα ξόδεψα για ένα όχημα σε μια χρονική περίοδο και τι από αυτό αφορά καύσιμα, service, έξοδα κλπ;

Ναι. Μπορείτε να έχετε εύκολα το συνολικό κόστος και το κόστος ανά χιλιόμετρο οποιουδήποτε οχήματος, κατηγορίας οχημάτων ή όλου του στόλου σας καθώς και την ανάλυση του κόστους αυτού. Το FleetMaster παρέχει αφενός μεν ένα μεγάλο αριθμό αναφορών που σας δίνουν τις πληροφορίες που θέλετε, αφετέρου τη δυνατότητα να επιλέξετε με συνδυασμό όποων κριτηρίων θέλετε τα οχήματα για τα οποία χρειάζεστε να πάρετε τις πληροφορίες αυτές.

Πόσους χρήστες καλύπτει η άδεια λειτουργίας του FleetMaster;

Όσους εσείς θέλετε. Το FleetMaster παρέχεται με άδεια λειτουργίας για συγκεκριμένο αριθμό οχημάτων, δεν περιορίζει όμως τους χρήστες που μπορούν να δουλεύουν με αυτό.

Μπορώ να εγκαταστήσω το FleetMaster με την ίδια άδεια και στο υποκατάστημά μας που βρίσκεται σε άλλη πόλη;

Όχι. Η άδεια του FleetMaster δεν επιτρέπει την εγκατάσταση της βάσης δεδομένων περισσότερες από μια φορά. Μπορείτε όμως να δώστε απομακρυσμένη πρόσβαση στους χρήστες του υποκαταστήματος, ώστε να εργάζονται στην εφαρμογή που έχετε εγκαταστήσει στα κεντρικά σας. Αυτό άλλωστε είναι και πιο σωστό, γιατί έτσι έχετε όλες τις πληροφορίες σας σε ενιαία βάση. Εξαίρεση στον παραπάνω κανόνα θα μπορούσε να δοθεί σε περίπτωση που στο απομακρυσμένο σημείο δεν υπάρχει δυνατόητα σύνδεσης με γραμμή ADSL. Για να ισχύσει η εξαίρεση πρέπει να έχετε συγκεκριμένη άδεια από την εταιρεία μας.

Μπορώ με την ίδια άδεια λειτουργίας να χρησιμοποιήσω το FleetMaster για δύο εταιρείες;

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το FleetMaster για να καλύψετε τις ανάγκες οσονδήποτε εταιρειών ανήκουν στον όμιλό σας, αρκεί αυτός να έχει κοινή ιδιοκτησία. Ο περιορισμός της μιας εγκατάστασης της βάσης δεδομένων παραμένει και στην περίπτωση αυτή, δηλ. θα εγκαταστήσετε τη βάση του FleetMaster σε έναν server, ενώ την εφαρμογή μπορείτε να την εγκαταστήσετε σε όσους χρήστες θέλετε. Σε περίπτωση που θέλετε να χρησιμοποιήσετε το FleetMaster για τις ανάγκες δύο ή περισσοτέρων εταιρειών που δεν έχουν κοινή ιδιοκτησία, θα πρέπει να αποκτήσετε τις αντίστοιχες άδειες.

Παρουσίαση προγράμματος διαχείρισης στόλου οχημάτων
Ζητήστε μας demo της εφαρμογής.
Δείτε τις δυνατότητες και τα
οφέλη που μπορούν να προκύψουν
για την επιχείρησή σας           >>

Πελάτες του προγράμματος διαχείρισης στόλου οχημάτων
Παραδείγματα εγκαταστάσεων της
εφαρμογής σε διαφορετικές 
επιχειρήσεις                          >>

Κατεβάστε τη μπροσούρα του FleetMaster
Κατεβάστε το πληροφοριακό έντυπο
της εφαρμογής FleetMaster   >>

Δείγματα οθονών του FleetMaster
Θέλετε να έχετε μια εικόνα της
εφαρμογής; Δείτε ορισμένες από τις
οθόνες του FleetMaster         >>

Καλέστε μας στο 210-9483498
Επικοινωνήστε μαζί μας τηλεφωνικά
στο 210-9483498 για οποιαδήποτε
πληροφορία θέλετε 


facebook twitter

ΑΡΧΙΚΗ   |   ΟΦΕΛΗ   |   ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ   |   ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ   |   ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ   |   FAQs   |   ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ   |   ΕΤΑΙΡΕΙΑ
www.fleetmaster.gr Διαχείριση Στόλου Οχημάτων | Πρόγραμμα Γραφείου Κίνησης - Τηλ 210-9483498 Email:sales@fleetmaster.gr
-