Tuesday, July 23, 2019
Transparent Image Overlay in CSS
Mε το FleetMaster ελέγχετε κάθε ευρώ που δίνετε για την συντήρηση και λειτουργία του στόλου σας
Σχετικά με τη χρήση λογισμικού διαχείρισης στόλου οχημάτων, συντήρησης στόλου οχημάτων

FleetMaster
Πρόγραμμα Διαχείρισης Στόλου Οχημάτων

Τα οφέλη ενός συστήματος συντήρησης στόλου οχημάτων

Ένα σύστημα συντήρησης στόλου οχημάτων είναι σήμερα σημαντικότερο από ποτέ, διότι σας βοηθά να γλυτώσετε χρήματα σε μια πραγματικά δύσκολη οικονομική συγκυρία.

Αντίθετα με το πώς αισθάνεται πολύς κόσμος σήμερα, έτσι κι αλλιώς θα υπάρξει το αύριο. Όμως το δυσμενές οικονομικό κλίμα κάνει πολλές επιχειρήσεις να παγώνουν τις αποφάσεις που κανονικά θα έπαιρναν, και να αναζητούν κατεύθυνση και στρατηγική. Αυτό μεταφράζεται σε εταιρείες απρόθυμες να ξοδέψουν χρήματα και να επενδύσουν, όπως θα έκαναν σε καλύτερες εποχές.

Ανεξάρτητα από οικονομικό κλάδο, σχεδόν κάθε εταιρεία έχει περιορίσει όσο περισσότερο μπορεί τις δαπάνες της ή ψάχνει τρόπους να τις περικόψει, ώστε να συνεχίσει να λειτουργεί με λιγότερα έξοδα, δηλ. να αυξήσει την παραγωγικότητά της. Όμως όπως κάθε κρίση, και αυτή θα ανακατέψει ξανά την τράπουλα στο χώρο των επιχειρήσεων, και από το κλείσιμο των εταιρειών που δεν θα αντέξουν θα επωφεληθούν άλλες οι οποίες τελικά θα μεγαλώσουν τη θέση τους στην αγορά, αφού θα είναι κατάλληλα προετοιμασμένες και περισσότερο παραγωγικές.

Έτσι, ενώ αυτή η τακτική του “άσε να δούμε” είναι κατανοητή, μπορεί να αποβεί τελικά ζημιογόνα για την εταιρεία αν “μαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά”, αν δηλ. παγώνει χρήσιμες πρωτοβουλίες και δεν συνοδεύεται από διαδικασίες, μεθόδους και τεχνολογίες που μειώνουν τις δαπάνες, επεκτείνουν τον έλεγχο των εταιρικών στοιχείων και αυξάνουν την παραγωγικότητα.

Ένα εξαιρετικό παράδειγμα τέτοιας τεχνολογίας είναι η προμήθεια και λειτουργία ενός λογισμικού συντήρησης οχημάτων και οικονομικής παρακολούθησης του στόλου. Επειδή η συντήρηση των οχημάτων σημαίνει καθαρά έξοδα, κάθε ευρώ που γλυτώνετε πηγαίνει κατευθείαν στο ταμείο, με λίγο ή καθόλου κόστος. Από πολλές απόψεις είναι μια από τις πρώτες κινήσεις που μπορεί να κάνει μια εταιρεία στην κατεύθυνση του περιορισμού των εξόδων και αύξησης της παραγωγικότητας.

Το να αποκομίσετε αυτά τα οφέλη σημαίνει ότι διευθύνετε το στόλο σας αποτελεσματικά, και τα οφέλη πρέπει να είναι μετρήσιμα. Λειτουργώντας με τέτοιο τρόπο εξασφαλίζετε ότι η συντήρηση του στόλου σας γίνεται με το μικρότερο δυνατό κόστος καθώς και ότι ο χρόνος εκτός λειτουργίας των οχημάτων σας είναι μειωμένος, ενώ οι διαδικασίες τυποποιούνται και το γραφείο κίνησης έχει το κατάλληλο εργαλείο προκειμένου να λειτουργεί αποτελεσματικά.

Από την εμπειρία μας γνωρίζουμε ότι οι περισσότερες εταιρείες δεν έχουν καθαρή εικόνα του επιπέδου στο οποίο βρίσκεται η συντήρηση των οχημάτων τους, των συνιστωσών του κόστους λειτουργίας του στόλου τους και του κατά πόσο αυτό είναι δικαιολογημένο. Παραθέτουμε έναν σύντομο κατάλογο 12 απλών ερωτήσεων που θα σας βοηθήσουν να δείτε γρήγορα το επίπεδο ελέγχου που έχετε επάνω στο στόλο σας και κατά πόσο έχει νόημα για εσάς να εντάξετε στις λειτουργίες σας ένα τέτοιο σύστημα λογισμικού:

 1. Ακριβώς πόσα οχήματα έχει ο στόλος σας συνολικά;
 2. Ποιό είναι το κόστος λειτουργίας ανά χιλιόμετρο των οχημάτων σας, και ποια οχήματα έχουν το μεγαλύτερο κόστος ανά τύπο οχήματος (ΕΙΧ, VAN, κλπ);
 3. Ποια οχήματα έχουν τη μεγαλύτερη κατανάλωση καυσίμου για κάθε τύπο;
 4. Γίνονται οι τακτικές συντηρήσεις των οχημάτων σας έγκαιρα;
 5. Έχετε ποτέ πληρώσει πρόστιμο για ΚΕΚ, ΚΤΕΟ, ή άλλη άδεια που δεν ανανεώσατε έγκαιρα;
 6. Έχετε συγκεκριμένο ετήσιο προϋπολογισμό για το στόλο σας, και τα καταφέρατε να μείνετε μέσα σε αυτόν τον προηγούμενο χρόνο;
 7. Ποιος ήταν ο συνολικός χρόνος εκτός λειτουργίας των οχημάτων σας πέρυσι;
 8. Ποια οχήματα είχαν τον περισσότερο χρόνο εκτός λειτουργίας και γιατί;
 9. Πληρώσατε ξανά για ανταλλακτικά που ήταν σε εγγύηση;
 10. Ποιο από τα πρατήρια καυσίμων που συνεργάζεστε είχε τις χαμηλότερες κατά μέσο όρο τιμές πέρυσι και ποιο ποσοστό των καυσίμων σας προμηθευτήκατε από εκεί;
 11. Έχετε ιστορικό ατυχημάτων, ζημιών και παραβάσεων για τον κάθε οδηγό σας;
 12. Πόσα χρήματα δώσατε τον προηγούμενο χρόνο σε καθένα από τα συνεργεία με τα οποία συνεργάζεστε;

Σε πόσες από τις παραπάνω πολύ βασικές ερωτήσεις δεν είχατε πρόχειρη την απάντηση; Υπήρχαν ερωτήσεις στις οποίες δεν έχετε στοιχεία για να απαντήσετε; Αν ναι δεν είστε οι μόνοι, έχουμε δει ότι οι περισσότερες εταιρείες που δεν έχουν ένα σύστημα διαχείρισης του στόλου τους δεν μπορούν να απαντήσουν σε περισσότερες από τις μισές περίπου. Το ίδιο ισχύει και για εκείνες που έχουν κάποιο σύστημα λογισμικού που είτε δεν τους παρέχει τις παραπάνω πληροφορίες, είτε είναι δύσχρηστο και δεν χρησιμοποιείται, είτε πρόκειται για μια επέκταση του εμπορικού τους συστήματος και δεν είναι ειδικά σχεδιασμένο για τη συντήρηση των οχημάτων.

Όσο περισσότερες ερωτήσεις δεν είσασταν σε θέση να απαντήσετε, τόσο περισσότερη αξία έχει για την εταιρεία σας ένα λογισμικό συντήρησης στόλου οχημάτων. Για την επιτυχημένη λειτουργία ενός τέτοιου συστήματος και την αποκόμιση κερδών από αυτό είναι σημαντική η ποιότητα του λογισμικού, η ευκολία χρήσης του, η εκπαίδευση και καθοδήγηση των χρηστών του, η υποστήριξή του από τη διοίκηση της εταιρείας και η ικανότητά σας να χρησιμοποιήσετε τις πληροφορίες που σας δίνει για τη βελτίωση των αδύναμων σημείων στις λειτουργίες σας και τη λήψη των κατάλληλων αποφάσεων για τη μείωση του κόστους.

Ο περιορισμός των εξόδων από μία καλά ελεγχόμενη διαδικασία συντήρησης του στόλου πηγαίνει κατευθείαν ως χρήματα στο ταμείο σας. Η απόσβεση της επένδυσής σας σε μια εφαρμογή συντήρησης στόλου οχημάτων είναι συνήθως έξι μήνες ή λιγότερο. Όσο περισσότερο αναβάλετε να θέσετε υπό έλεγχο το στόλο σας, τόσο συνεχίζετε να χάνετε χρήματα που θα μπορούσατε να είχατε κερδίσει.

Παρουσίαση προγράμματος διαχείρισης στόλου οχημάτων
Ζητήστε μας demo της εφαρμογής.
Δείτε τις δυνατότητες και τα
οφέλη που μπορούν να προκύψουν
για την επιχείρησή σας           >>

Πελάτες του προγράμματος διαχείρισης στόλου οχημάτων
Παραδείγματα εγκαταστάσεων της
εφαρμογής σε διαφορετικές 
επιχειρήσεις                          >>

Κατεβάστε τη μπροσούρα του FleetMaster
Κατεβάστε το πληροφοριακό έντυπο
της εφαρμογής FleetMaster   >>

Δείγματα οθονών του FleetMaster
Θέλετε να έχετε μια εικόνα της
εφαρμογής; Δείτε ορισμένες από τις
οθόνες του FleetMaster         >>

Καλέστε μας στο 210-9483498
Επικοινωνήστε μαζί μας τηλεφωνικά
στο 210-9483498 για οποιαδήποτε
πληροφορία θέλετε 


facebook twitter

ΑΡΧΙΚΗ   |   ΟΦΕΛΗ   |   ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ   |   ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ   |   ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ   |   FAQs   |   ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ   |   ΕΤΑΙΡΕΙΑ
www.fleetmaster.gr Διαχείριση Στόλου Οχημάτων | Πρόγραμμα Γραφείου Κίνησης - Τηλ 210-9483498 Email:sales@fleetmaster.gr
-